Bestel boekwerk Molen De Paauw

In september 2018 wordt het molencomplex van De Paauw te Nauerna (Zaanstad) officieel geopend. De herbouwde molen zal als hennepklopmolen gaan functioneren, een molentype dat al meer dan een eeuw niet meer in Nederland voorkomt.
Ter gelegenheid daarvan verschijnt een prachtig, rijk geïllustreerd boekwerk waarin de geschiedenis van de vroegere molen en de transformatie van een zeer vervallen molenschuur in een uniek molencomplex uitvoerig wordt beschreven.

Prijs € 24,50

Op het achtkant van maalmolen De Haan uit Benningbroek staat nu Molen De Paauw, de enige hennepklopmolen in Nederland aan de Nauernasevaart. In het boek wordt het bijzonder proces van de herbouw beschreven ook het verhaal van de voorganger van De Paauw. De Zaanstreek heeft een imposante geschiedenis van de zeildoekindustrie, toen een werkgelegenheid voor duizenden mensen en waarvoor hennep de grondstof was.
Niet alleen die roemruchte geschiedenis, maar ook het toenemende gebruik van industriële hennep, als grondstof voor vele hedendaagse nuttige en duurzame producten komt in het boekwerk ruim aan bod.

Auteurs:

 • Ron Sman, bestuurslid Stichting Zaanse Pakhuizen, m.m.v.
 • Piet Kleij, archeoloog Gemeente Zaanstad,
 • Karen Tessel, oud-hoofd presentatie & educatie in het Zaans Museum en
 • Ron Couwenhoven, Zaanse molendeskundige en beheerder van Stichting Archief Ron Couwenhoven.

Fotografie: Alfons van Schijndel

Hierbij bestel ik het boek ’Molen De Paauw’

  Aantal (*)

  Bedrijfsnaam

  Uw naam (*)

  Adres (*)

  Postcode (*)

  Plaats (*)

  Mailadres (*)

  Verzending (*)

  Het boek verzenden (excl. verzendkosten €4,00)

  Extra informatie